Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Fresko set vakuumskih posod, 4-delni

Štiridelni set Fresko vakuumskih posod je odlična izbira za shranjevanje vseh vrst živil doma ali na poti. Posode so lahke in se neprepustno zaprejo. V setu ni vključena črpalka. Zavakuumirate jih lahko s katerokoli Status črpalko.

36.00

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
Hitra dostava

Varen nakup z MasterCard ID Check, Visa Secure in PayPal secure.

14-dnevna garancija zadovoljstva
Zagotavljamo nakup brez skrbi, če z izdelki ne boste 100% zadovoljni, nam jih lahko vrnete v roku 14 dni.
Shranjevanje v zmrzovalniku
Material brez BPA
Uporaba v mikrovalovni pečici (do 2 min brez pokrova)
Pranje v pomivalnem stroju
Maksimalno izkoriščen prostor
Zlaganje ene v drugo
Vsakodnevno shranjevanje hrane

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Fresko vakuumske posode s steklenim pokrovom so odlična izbira za shranjevanje vseh vrst živil. Primerne so za uporabo doma v hladilniku in zamrzovalniku ter na poti za prigrizke. V setu so štiri posode, ki so kompatibilne z vsemi Statusovimi črpalkami.

Vakuumiranje hrane – prednosti

Vakuumsko shranjevanje upočasni kvarjenje hrane in prepreči širjenje vonjav. Ko hrano vakuumirate, odstranite zrak (in s tem kisik), ki povzroča oksidacijo. Živila tako ostanejo sveža in obstojna dlje časa. Na ta način prihranite kar nekaj denarja, saj hrane ne mečete v smeti. Obenem pa se prihranek pozna tudi v času, saj niso potrebni pogosti obiski trgovine. Tudi dnevne obroke lahko pripravite vnaprej in prihranite čas pri samem kuhanju kosil.

fresko vakuumske posode s steklenim pokrovom
Vakuumsko shranjevanje podaljša svežino in obstojnost živil za do štirikrat.

Vakuumiranje domače zelenjave

Doma pridelana zelenjava je izjemno dragocena, zato je pomembno, da kakovostno shranite ves trud, ki ste ga vložili vanjo. V sezoni, ko naenkrat dozori veliko pridelka, lahko njegovo obstojnost podaljšate s shranjevanjem v vakuumskih posodah.

Pozorni bodite le pri nekaterih vrstah sadja in zelenjave (jabolka, marelice, breskve in paradižnik), ki med zorenjem spuščajo plin etilen. Etilen v vakuumski posodi sčasoma izniči vakuum. Tako posodo je potrebno vsak dan ali dva ponovno zavakuumirati, da ohranite optimalno okolje shranjevanja.

Priprava ozimnice z vakuumiranjem

Za shranjevanje korenčka, stročjega fižola, graška, malin, jagod in podobnih živil za ozimnico tj. zamrzovanje priporočamo shranjevanje v vakuumske vrečke s pomočjo vakuumskega aparata. Na ta način živila zaščitite pred ožigom zamrzovanja in preprečite, da bi se navzela vonja po zamrzovalniku. Po odmrzovanju bo zelenjava odličnega okusa in arome.

Predpriprava obrokov – meal prep

Pripravo dnevnih obrokov si lahko olajšajte in pohitrite z nekaj organizacije in predpriprave. Sestavine narežite in jih shranite v Fresko vakuumskih posodah, da se ne izsušijo ter ne izgubijo hranljivih vrednosti. Ob uri kosila ali večerje le skuhajte, prepražite in postrezite. Na ta način ne boste izgubljali časa s čiščenjem solate, rezanjem čebule, začinjanjem mesa ipd. Obrok bo zagotovo končan v pol manj časa.

Drugi način je, da kosila skuhate ali spečete vnaprej ter juhe, omake, riž, meso ali ribe po porcijah shranite v vakuumske posode. Take obroke si lahko odnesete tudi v službo in le pogrejete v mikrovalovni pečici.

fresko set vakuumskih posod s steklenim pokrovom
Fresko vakuumske posode so primerne za shranjevanje vseh vrst živil.

Zakaj izbrati Fresko vakuumske posode?

Linija Fresko posod je narejena iz materiala polipropilen. To je odporen in lahek material, enostaven za vzdrževanje. Fresko posode odlikuje steklen in popolnoma prozoren pokrov. To vam omogoča, da hitro in brez odpiranja posode preverite shranjena živila.

V Statusu smo posebno pozornost namenili tudi tesnilom. Tesnilo Fresko posod je pritrjeno na stekleni pokrov. Za vas to pomeni, da smeti in koščki hrane ne bojo zahajali pod tesnila ter da vam tesnila ne bodo odpadala s pokrova.

Dodatna prednost teh posod je, da se že ob pritisku pokrova na posodo neprepustno zaprejo in jamčijo shranjevanje brez polivanja. V kolikor posodo še zavakuumirate, jo je nemogoče odpreti brez popuščanja ventila. Fresko vakuumske posode so zato odlične tudi za prenašanje tekočih živil.

Fresko vakuumske posode s steklenim pokrovom – uporaba

Uporaba vakuumskih posod je preprosta. Za vakuumiranje potrebujete Status vakuumsko črpalko. Izberete lahko katero koli črpalko ali vakuumski aparat v Statusovi ponudbi.

Izbrano živilo položite v posodo in pokrijte s primernim pokrovom. Pazite, da je pri tem ventil pokrova v dvignjenem položaju. Ko je posoda zaprta, pritisnite ventil navzdol in posodo zavakuumirajte z izbrano črpalko. Pri tem upoštevajte navodila za uporabo izbrane črpalke oz. vakuumskega aparata.

Fresko posode lahko shranite v hladilniku ali zamrzovalni skrinji. Za odpiranje rahlo povlecite ventil navzgor, dokler slišite šum zraka. Oglejte si video navodila za uporabo.

status fresko vakuumska posoda zapiranje
Pri zapiranju mora biti ventilček dvignjen.

Čiščenje in vzdrževanje

Fresko posode in pokrove lahko perete v pomivalnem stroju v zgornji košari.

Sestava seta

Set sestavljajo štiri vakuumske posode:

  • vakuumska posoda 0,5 litra,
  • vakuumska posoda 0,9 litra,
  • vakuumska posoda 1,4 litra in
  • vakuumska posoda 2,3 litra.
fresko set vakuumskih posod
Fresko 4-delni set vakuumskih posod v barvi lososa.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Barva

lila, losos, mint

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi