Opis
Potrebujete posodo, v katero bi lahko shranili cela jabolka ali sveže pečene žemljice? Želite podaljšati svežino živil, brez da bi spremenili njihov prvotni okus? Rešitev je vakuumsko shranjevanje. Pravokotna vakuumska posoda (3 litri) je prava izbira, če želite kakovostno shraniti sadje in zelenjavo – v kosu ali kot predpripravljeno kosilo.
Vakuum v kuhinji
Vakuumsko shranjevanje je najbolj naraven način podaljševanja svežine živil. Postopek je preprost. Z vakuumsko črpalko odstranite kisik iz posode in s tem preprečite razvoj plesni in bakterij, ki povzročajo kvarjenje živil. S preprečevanjem oksidacije podaljšate obstojnost živil do štirikrat in tudi ustvarite pogoje za boljšo obstojnost mineralov in vitaminov. Za vas ima to dve ključni prednosti – zavrgli boste manj hrane in jedli kakovostnejša živila!
Pravokotna vakuumska posoda 3 litre je primerna za shranjevanje večjih živil
Uporabite 3-litrsko pravokotno posodo na vakuum za:
- celo ali narezano sadje in zelenjavo, ki bodo v vakuumu obdržali več vitaminov.
- shranjevanje kruha in drugih pekovskih izdelkov, ki bodo ohranili svežino in se ne bodo izsušili.
- shranjevanje ostankov jedi, ki bodo v hladilniku počakali nekaj dni in jih boste lahko v isti posodi tudi pogreli v mikrovalovni pečici.
- zamrzovanje tekočih jedi, kot so juhe, omake in golaž, ki jih ne morete zavakuumirati v vakuumske vrečke.
- varno prevažanje vseh vrst živil, tudi tekočih, saj so zavakuumirane posode hermetično zaprte in se vsebina ne bo razlila med transportom.
- mariniranje mesa za žar. Pore mesa se v vakuumu odprejo, zato marinada lažje prodre v živila in je sam proces začinjanja veliko hitreje končan.
Pravokotna vakuumska posoda ima pokrov z dvema posebnima funkcijama
Pokrovi vakuumskih posod so izdelani premišljeno in služijo pametnejšemu izkoristku prostora v kuhinji. Trilitrska pravokotna vakuumska posoda je po širini in dolžini enaka kot 4,5 litrska, zato ju lahko zlagate eno na drugo in s tem maksimalno izkoristite prostor v hladilniku ali na pultu.
Se vam pogosto zgodi, da pozabite, kako dolgo imate kakšno živilo v hladilniku? Pomagajte si s koledarjem na pokrovu vakuumske posode. Označite dan in mesec, ko ste živilo shranili ali njegov rok trajanja.
Pravokotna vakuumska posoda je izdelana iz vrhunskih materialov
Za izdelavo vakuumskih posod uporabljamo vrhunske materiale, ki izdelkom zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Eastman tritan je odporen na udarce in primeren za uporabo v zamrzovalniku in mikrovalovni pečici. Operete pa jih lahko tudi v pomivalnem stroju.
Kakovost posod jamčimo s triletno garancijo
Pravokotna vakuumska posoda volumna 3 litre ima triletno garancijo, kar za vas pomeni, da vam ob dokazilo o nakupu brezplačno zamenjamo morebitne poškodovane dele.
Naj vam zaupamo še nekaj priporočil, kako lahko izkoristite prednosti vakuuma, da si olajšate oz. skrajšate pripravo vsakdanjih obrokov:
- očistite zeleno solato in jo shranite v pravokotni vakuumski posodi volumna 3 litre. Uporabite še odcejalnike in preprečili boste gnitje zaradi stika z vodo.
- skuhajte dvojno porcijo golaža ali pasulja, polovico shranite v trilitrsko posodo na vakuum in zamrznite. Na še posebej zaposlen dan boste imeli kosilo hitro skuhano.
- dan ali dva prej očistite in narežite čebulo, česen, paradižnik, papriko in drugo zelenjavo, ki jo potrebujete za zelenjavno omako ali enolončnico in jo zavakuumirajte v pravokotno vakuumsko posodo ter shranite v hladilnik. Kuhanje jedi bo končano enkrat hitreje, hladilnik pa bo brez neprijetnega vonja po čebuli, saj se arome v vakuumu ne širijo.
Vakuumiranje močno zmanjša vpliv oksidacije, vendar je ne more povsem preprečiti, zato priporočamo, da zavakuumirana živila shranjujete v hladilniku.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.