Opis
Imate svoj vrt in pridelate nekaj domače zelenjave in sadja, ki jih želite kakovostno shraniti tudi za zimo? Vakuumiranje je najkakovostnejši način shranjevanja živil za zamrzovanje. Ožja folija za vakuumiranje sira, zelenjave in mesa zaščiti živila pred zunanjimi vplivi in ohrani njihovo kakovost.
Priprava ozimnice
Ožja folija v roli za vakuumiranje je primerna za shranjevanje:
- manjših živil v kosu, kot so sir in meso,
- narezanih bučk, korenčka, cvetače in brokolija,
- gob ter
- jagodičevja in ostalih živil, primernih dimenzij.
Prednosti vakuumskega shranjevanja
Vakuumsko shranjevanje podaljša obstojnost živil do štirikrat, saj z odstranjevanjem kisika bakterije nimajo potrebnih pogojev za preživetje. Z vakuumiranjem občutno zmanjšate oksidacijo, ki povzroča razvoj plesni, kvarjenje živil, spremembo okusa, videza in vonja. Za vas to pomeni, da zavakuumirana (in zamrznjena) živila popolnoma ohranijo svoj prvoten okus in tudi vitamine.
Katere vrečke za vakuumiranje naj izberem?
Na trgu je velika izbira vrečk za vakuumiranje različnih kakovosti. Kriteriji, ki so pokazatelj kakovostne folije za vakuumiranje so:
- debelina vrečke,
- sestava materialov in
- narebreni profil.
Kakovostne vrečke so debele vsaj 100 µm. Debelino posameznega proizvajalca lahko preverite na deklaraciji, vsekakor pa priporočamo, da jo tudi sami izmerite s kljunastim merilom.
Debelina je pomembna zaradi prepustnosti vrečke in za kakovostno varjenje. Če je folija pretanka in vsebuje premalo poliamida, prepušča kisik in se bo živilo pokvarilo, prišlo bo tudi do ožiga zaradi zamrznitve in morebitnih lukenj zaradi drgnjenja ob druga živila v zamrzovalniku. Če je vrečka tanka, pomeni tudi, da vsebuje premalo polietilena, ki služi kakovostnemu varjenju. Za vas to pomeni, da se bo med varjenjem stopila in ne bo držala vakuuma.
Debelina Statusovih vrečk za vakuumiranje
Statusova folija je najdebelejša folija za vakuumiranje v ponudbi na trgu. Gladek sloj ima 100 µm, narebreni pa 120 µm. Vreče za vakuumiranje Status zagotavljajo neprepustnost in kakovostno varjenje. Za podrobnejšo obrazložitev sestave materialov si oglejte skico.
Shranjevanje v vakuumskih vrečkah Status zaščiti živila pred zunanjimi vplivi, saj je profesionalna debelina vrečk kot nekakšna pregrada, ki preprečuje ožig zaradi zamrznitve in onemogoča vpliv drugih vonjav na shranjeno živilo.
Materiali
Sestava materialov je pomembna tudi zaradi stika s hrano. Materiali, uporabljeni za izdelavo folije, morajo imeti certifikate, ki dokazujejo, da so vrečke primerne za shranjevanje živil ter tudi za zamrzovanje in Sous Vide kuhanje. Pomembno je, da vrečke ne vplivajo na vonj in okus shranjenih živil. Za vas bi to pomenilo, da bi živila imela neprijeten priokus plastike.
Ta recept za svinjska rebrca, ki ga je na Sous Vide način pripravila Urška Fartelj, morate poskusiti!
Folija za vakuumiranje sira, svežega in suhega mesa ter zelenjave za ozimnico – sestava
Statusove vrečke za vakuumiranje so narejene iz poliamida in polietilena. Poliamid je neprepusten za kisik in se nahaja na zunanjih plasteh folije. Polietilen pa je snov, ki zagotavlja dobro varjenje. Statusove vrečke imajo debelo plast poliamida 20 µm, zato so zagotovo najboljša izbira, če želite domačo zelenjavo, meso in suhomesne dobrote kvalitetno shraniti.
Zakaj je kakovostna folija za vakuumiranje narebrena?
Narebreni profil ima posebno funkcijo. Oblika reber služi lažjemu in učinkovitejšemu izsesavanju zraka iz vrečke med vakuumiranjem.
Statusova folija ima posebno, zaščiteno obliko narebrene folije
Rebrasti profil Statusovih vrečk je visok 0,2 mm in zagotavlja enako kvalitetno vakuumiranje v prvem in petdesetem ciklu vakuumiranja.
Kako z nakupom kakovostnih vrečk pravzaprav prihranite?
Vakuumska folija Status je primerna za večkratno uporabo. Vrečke lahko operete tudi v pomivalnem stroju in jih uporabljate, dokler so primerne dolžine za vakuumiranje z vakumirko. Za vas to pomeni kar nekaj prihranka zaradi pametnega izkoriščanja vrečk za vakuumiranje, na katere pranje in večkratno vakuumiranje nimata vpliva zahvaljujoč kakovostni sestavi folije.
Kakovost, dokazana s certifikati
Statusova folija za vakuumiranje je narejena v Sloveniji in ima vse potrebne certifikate, ki dokazujejo, da je varna za shranjevanje živil ter da ne vpliva na njihov vonj in okus. Vakuumske vrečke Status so primerne tudi za zamrzovanje in Sous Vide kuhanje.
Izdelajte vrečko po svoji meri
Role za vakuumiranje so najboljša izbira, ko vakuumirate živila različnih velikosti ali ko pripravljate pakiranja zelenjave in mesa za različne jedi. Dolžino vrečke lahko izdelate popolnoma prilagojeno živilu, ki ga želite vakuumsko shraniti. Ožja folija v roli je primerna za shranjevanje manjših kosov sira in mesa, narezanih zrezkov in zelenjave, graha in fižola, jagodičevja, suhega sadja in drugih živil, primerne velikosti.
Status Stiki
Za lažje vakuumiranje in vakuumiranje več vrečk za salame hkrati priporočamo namestitev obojestranskega lepilnega traku Status Stiki. Stiki nalepite na rob vakuumirke in namesto vas bo držal vrečko z živilom na pravem mestu. Vaše roke bodo proste, vrečka pa bo kakovostno zavarjena brez gub.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.