Opis
Ali veste, da je za polno aromo in največji učinek začimbe najbolje zmleti neposredno pred uporabo? Imate v kuhinji mlinčka za sol in poper, ostale začimbe pa raje kupite mlete?
Zakaj so pomembne začimbe?
Vloga začimb v kulinariki ni omejena samo na popestritev okusa in aromatiziranje jedi, ampak so začimbe pomemben del zdrave prehrane. Uživanje začimb je priporočeno že od prvih žličk goste hrane dojenčka naprej.
Pravilna uporaba začimb
Najboljši učinek svežih zelišč boste dosegli s sekljanjem tik pred uporabo, suhe začimbe pa bodo najmočnejše, če jih zmeljete neposredno v jed. Strokovnjaki za zdravo prehrano priporočajo uporabo več različnih začimb namesto pretirane uporabe soli, ki ima negativen učinek na vaše zdravje.
En mlinček za nešteto začimb
Statusov mlinček je sestavljen iz spodnjega dela z mlinčkom in stekleničke za shranjevanje začimb. Prednost mlinčka pred konkurenčnimi je ravno v tem, da je možno en mlinček uporabljati z nešteto stekleničkami. Menjava med njimi pa je čisto preprosta.
Stekleničke za popolno aromo
100 mililitrske stekleničke s pokrovi so najboljša izbira za shranjevanje aromatičnih začimb, saj se neprepustno zaprejo z navojem in zato ohranijo arome. Omislite si poličko z začimbami ter za pregledno in kakovostno shranjevanje uporabite Statusove stekleničke za začimbe. Ko potrebujete določeno začimbo, enostavno namestite pravo stekleničko na mlinček in zmeljite.
Običajni mlinčki niso dovolj močni za dolgoletno mletje grobe morske soli in ostalih začimb v zrnju. Plastična in lesena jedra manj kakovostnih mlinov hitro počijo in treba je zavreči celoten pripomoček za mletje.
Najkakovostnejši mlin za mletje začimb
Druga bistvena prednost mlinčka začimb Status je keramično jedro Crushgrind iz danskega podjetja Ideas, pionirja kakovostnih mlinčkov. Keramični mlinček je izredno vzdržljiv, saj ga odlikuje izjemna trdota. Mlinček vam bo kljub redni uporabi služil dolga leta. Njegovo kakovost jamčimo s kar petletno garancijo na keramično jedro.
Vsestranska uporaba mlinčka za sol in poper
Mlinček uporabite za mletje najrazličnejših začimb. Dovolj močan je za:
- grobo morsko sol,
- vse vrste poprov v zrnju,
- koriander in kumino,
- sladkor in celo
- laneno seme.
Zmeljete lahko tudi feferone, le narezati jih morate na manjše koščke.
Grobo in fino mletje v enem mlinčku
Na dnu mlinčka je sivi vijak, s katerim regulirate debelino mletja. Od finega prahu do grobih koščkov. Debelino mletja enostavno prilagodite začimbi, jedi in svojemu okusu.
Pokrovček z dvema funkcijama
Pokrovček mlinčka služi dvema funkcijama. Prva je zapiranje mlinčka, da bi se ohranile arome začimb, druga pa možnost mletja neposredno v pokrovček, da bi natančneje regulirali količino zmlete začimbe, ki jo bomo uporabili za jed.
PRIPOROČILO: Med zaporednim mletjem različnih začimb zmeljite nekaj grobe soli, da »očistite« mlinček. S tem boste preprečili mešanje arom dveh različnih vrst začimb.
Večje kristale himalajske soli zdrobite na manjše koščke pred mletjem v mlinčku.
Zagotovljena kakovost
Kakovost Statusovih kuhinjskih pripomočkov, narejenih v Sloveniji, je zagotovljena s triletno garancijo.
Anja J. –
MLINČKI ZA POPER IN SOL SO zakon..