Opis
Gastro nalepke za sledenje shranjenih živil so namenjene uporabi v profesionalnih kuhinjah. Prilepite jih na posode za shranjevanje in vpišete datum.
Kaj zajemajo Statusove HACCP gastro nalepke?
Vsako živilo, kateremu smo že odprli originalno embalažo, mora biti skladno s higiensko prakso pravilno shranjeno. To pomeni, da mora biti tudi primerno označeno.
Statusove nalepke so narejene po zahtevah HACCP-a, pomagajo pa vam pri sledenju shranjevanja živil, saj zajemajo naslednje točke:
- vsebina hrane v posodi,
- datum in čas shranjevanja,
- rok uporabe,
- približen čas obstojnosti.
Te posamezne informacije morate redno in dosledno izpolnjevati.
Vsaka nalepka je zastopana z eno izmed barv, ki predstavljajo okvirne skupine hrane – na voljo je 6 barv:
- modra za ribe in morsko hrano,
- rumena za surovo meso perutnine,
- rdeča za surovo meso (teletina, svinjina ovčetina),
- zelena za svežo ali kuhano zelenjavo,
- marelična za kuhano meso,
- bela za pekovske in mlečne izdelke.
Vsaka nalepka ima dodatno barvno nalepko, s katero označite pokrov posode, da lahko kadar koli veste, kateri pokrov ustreza kateri posodi.
Na vsaki nalepki je označena uporaba hrane v mikrovalovki (približno temperaturo, čas in moč) in približna temperatura zamrzovanja za vsako skupino. Podatki so prav tako v skladu s priporočili o uporabi Statusovih gastro vakuumskih posod.
POMEMBNO!
Tudi po pranju posod in pokrovov v pomivalnem stroju je pomembno, da vedno uporabljate isti pokrov in isto posodo le za shranjevanje ene skupine hrane.
Če ste na primer prvič shranili v posodo puranje meso, morate tudi po pranju v to isto posodo shraniti meso enake skupine in pokriti s pokrovom, ki ste ga uporabili pri shranjevanju hrane iste skupine.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.