Opis
Gostinci in poznavalci vin dobro veste, da je vino uporabne maksimalno 2 dni po odprtju, saj se izpostavitvijo zraku pričnejo neželeni procesi, ki vinu spremenijo aromo, okus in barvo. Zahtevni gosti in ljubitelji vina vsekakor prepoznajo že najmanjše odstopanje v kakovosti, zato je izredno pomembno, da vino kot ostala živila kakovostno shranjujete in svojim obiskovalcem vedno ponudite le najboljše. To je namreč zagotovilo, da boste pridobili zveste goste, ki bodo vaši redni obiskovalci. Profesionalni vakuumski zamaški za vino so enostavni za uporabo in izjemno učinkoviti.
Kako vakuum deluje na vino?
Pri vinu, ki je izpostavljeno zraku – kisiku, pride do neželenega procesa, ki alkohol spremeni v acetaldehid. Za bela vina to pomeni spremembo prijetne barve v rjavkasto in vonj po suhem sadju, za rdeča pa izgubo živahne barve. Z vakuumskim zapiranjem vina preprečite dostop kisika in upočasnite proces oksidacije, ki privede do izgube kakovosti rujne kapljice, zato se aroma, okus in barva popolnoma ohranijo več dni, tudi nekaj tednov, odvisno od sorte/ zvrsti vina.
Vakuumsko shranjevanje vina vam omogoča, da v svojo ponudbo vključite še več vrhunskih vin ter svoje goste očarate z bogato ponudbo in vrhunsko kakovostjo. Priporočajo sommelierji.
Prednosti vakuumskega shranjevanje vina
Za gostilničarje, restavracije in ostale ponudnike vrhunskih vin uporaba vakuumskih zamaškov pomeni prihranek zaradi manj zavrženega vina in zagotovilo, da boste gostom vedno ponudili kozarec vina vrhunske kakovosti, pa čeprav je bila steklenica odprta dan ali več prej.
Hkrati to pomeni, da lahko v ponudbo uvrstite več sort oz. zvrsti vina, saj vam vakuumsko shranjevanje omogoča, da tudi na pol spite steklenice shranite do naslednjega povpraševanja.
Profesoinalni vakuumski zamaški za vino hermetično zaprejo steklenico, zato je mogoče tudi že odprto buteljko shranjevati leže v vinskih regalih in hladilnikih, brez nevarnosti, da bi vino kapljalo ven.
Preprosta uporaba vakuumskih vino zamaškov
Vse, kar potrebujete za podaljševanje obstojnosti vina, je vključeno v 13-delnem setu: 12 vakuumskih zamaškov in ročna vakuumska črpalka. Uporaba vakuumskih zamaškov je popolnoma enostavna in hitra ter primerna za rdeča, bela in rose vina.
V steklenico po odprtju in točenju čim prej namestite zamašek in izčrpajte zrak s priloženo vakuumsko črpalko – dovolj bo že 3 – 6 potegov, odvisno od količine preostalega vina. Uporabite lahko tudi električno vakuumsko črpalko BVP130, ki steklenico zavakuumira z enim pritiskom na gumb. Nekoliko pazljivi bodite pri odstranjevanju te črpalke po končanem vakuumiranju – pomembno je, da jo odmaknete vstran, da ne izpulite zamaška iz steklenice.
Zamaški za vino so primerni za uporabo v hladilniku in za pranje v pomivalnem stroju.
Vakuumski zamaški so primerni tudi za shranjevanje naravnih sokov, ne priporočamo pa vakuumiranja gaziranih pijač in penine.
Profesionalni vakuumski zamaški za vino: materiali
Zamaški so narejeni iz obstojnih in neoporečnih materialov, ki zdravju niso škodljivi. Beli del je iz ABS plastike, sivi pa iz silikona.
Ogrodje vakuumske črpalke je iz ABS plastike, tesnilo pa je silikonsko.
Čiščenje in vzdrževanje
Kakovostni materiali omogočajo preprosto in učinkovito čiščenje – silikon ne prevzema barv in arom iz shranjene tekočine. Vakuumske zamaške operete na roke ali v pomivalnem stroju. Ne uporabljajte agresivnih sredstev in grobih strgal, da ne poškodujete tesnil.
Vakuumska črpalka ne potrebuje posebnega čiščenja. Če se umaže, jo obrišite z vlažno krpo.
Gastro vakuumski zamaški so razviti in narejeni v Sloveniji, njihovo kakovost odraža 3-letna garancija.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.