Kako pripraviti gurmansko večerjo kot iz prestižne restavracije?
Zagotovo ste tudi vi že kdaj partnerju pripravili posebno, malce bolj prefinjeno večerjo, kajne? Uporabili ste najlepše krožnike in poseben pribor, ki je na mizi samo ob posebnih priložnostih, mizo je krasil šopek svežega cvetja ali lističi vrtnic …
Ob takšnih priložnostih želite servirati tudi najboljšo hrano, a za njeno pripravo ne želite preštudirati cele kuharske bukve ali kakšne chefove enciklopedije.
Če želite nekaj posebnega, a ne pretirano zahtevnega, poleg tega pa pričakujete malo več kot običajen obrok, je priprava hrane v vakuumu točno to, kar morate poskusiti. Veliko informacij in receptov najdete pri različnih blogerjih, mi pa smo v sodelovanju z Urško Fartelj (220 stopinj poševno) in Ano-Marijo Bujić (Da mi je nešto slatko) pripravili brezplačno knjižico top receptov s tehniko kuhanja v vakuumu.
Za kuhanje v vakuumu ne potrebujete veliko in dragih naprav, pač pa samo dovolj velik lonec in Sous Vide kuhalnik.
Prenesite enostavne recepte za pravo gurmansko doživetje.