Fresko set vakuumskih posod, 4-delni
- za vse vrste živil doma in na poti
- posode 0,5 l – 2,3 l
- vakuumska črpalka ni vključena
- optimalen izkoristek prostora

Fresko posode so oblikovane tako, da jih postavite eno v drugo. Ko niso v uporabi zavzamejo malo prostora.

Vse posode lahko zložite eno na drugo od večje proti manjši in tako karseda izkoristite prostor za shranjevanje.

Fresko posode lahko vakuumirate z ročno črpalko. Število potegov je odvisno od zapolnjenosti posode in vrste živila.
Fresko set vakuumskih posod, 4-delni
- za vse vrste živil doma in na poti
- posode 0,5 l – 2,3 l
- vakuumska črpalka ni vključena
- optimalen izkoristek prostora
Vakuumiranje hrane v Fresko posodah
Vakuumsko shranjevanje* upočasni kvarjenje hrane in prepreči širjenje vonjav. Ko hrano vakuumirate, odstranite zrak (in s tem kisik), ki povzroča oksidacijo. Živila tako ostanejo sveža in obstojna dlje časa.
Vakuumske posode so primerne za:
- shranjevanje (domače) zelenjave in sadja v hladilniku;
- predpripravo obrokov (meal prep) in
- nošenje malice v službo ali na izlet.
*Vakuumska črpalka je nujno potrebna za vakuumiranje posod. Ni vključena pri nakupu 4-delnega seta Fresko posod.

Zakaj izbrati Fresko vakuumske posode?
Linija Fresko posod je narejena iz materiala polipropilen. To je odporen in lahek material, enostaven za vzdrževanje. Pokrov posod pa je iz popolnoma prozornega kaljenega stekla.
Posebno pozornost smo namenili tudi tesnilom. Tesnilo Fresko posod je pritrjeno na stekleni pokrov. Za vas to pomeni, da smeti in koščki hrane ne bojo zahajali pod tesnila ter da vam tesnila ne bodo odpadala s pokrova.
Dodatna prednost teh posod je, da se že ob pritisku pokrova na posodo neprepustno zaprejo in jamčijo shranjevanje brez polivanja. V kolikor posodo še zavakuumirate, jo je nemogoče odpreti brez popuščanja ventila. Fresko vakuumske posode so zato odlične tudi za prenašanje tekočih živil.

Ste pripravljeni spremeniti svoje navade?
Predstavljajte si, da imate sveže sestavine za pripravo uravnoteženih obrokov vedno na dosegu roke.
Vakuumske posode so idealne za pripravo obrokov vnaprej, saj ohranjajo svežino, hranila in okus živil. Potrebno je le nekaj načrtovanja in tedenski jedilnik lahko pripravite brez vsakodnevnega obiska trgovine. Določene jedi (omake, juhe in enolončnice) skuhajte vnaprej npr. v nedeljo. Preostale jedi (solate, rižote, testenine) pa predpripravite tako, da sestavine narežete in meso marinirate. Po končani službi je potrebno le še vse skupaj skuhati in okusno hranljivo kosilo je končano.


Posodo zaprite z ujemajočim pokrovom.
Posodo napolnite 1,5 cm do vrha posode. Prepričajte se, da je ventil dvignjen in pokrov potisnite na posodo, da slišite šum zraka.

Ventil pritisnite navzdol.
Pred vakuumiranjem ventil obvezno pritisnite navzdol. Posoda je zdaj neprepustna za zrak in vodo.

Posodo zavakuumirajte z izbrano Statusovo črpalko.
Črpalko namestite okrog ventila na pokrovu in izčrpajte zrak. Pri vakuumiranju z ročno črpalko je optimalen podtlak dosežen, ko začutite rahel odpor v črpalki. Pri vakuumiranju z baterijsko črpalko, pa se ta samodejno ustavi, ko doseže optimalen podtlak.

Pred odpiranjem popustite vakuum.
Za odpiranje dvignite ventil tako, da ga povlečete za jeziček in dvignete nad rob pokrova.

Pri odpiranju si pomagajte z zavihkom.
Večji posodi (1,4 in 2,3 litra) imata na robu poseben zavihek za lažje snemanje pokrova s posode.
Bodi prvi ocenjevalec “Fresko set vakuumskih posod, 4-delni” Prekliči odgovor
Za oddajo mnenja se morate prijaviti.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.