Opis
Vakuumske posode za profesionalno rabo so izvrsten način shranjevanja živil v profesionalnih kuhinjah, kjer je zahtevana visoka učinkovitost pri uporabi živil in hitrosti delovnega procesa. Profesionalna vakuumska črpalka BVP300 je najboljša izbira za vakuumiranje velikih volumnov Statusovih gastro posod.
S shranjevanjem v vakuumu do profita
Vakuumsko shranjevanje podaljša svežino živil za štirikrat, kar za gostince in druge profesionalne kuhinje pomeni, da imate več časa za porabo živil ter da zavržete manj živil in s tem izgubljate profit. Živila so v vakuumskih posodah shranjena brez kisika, zato je upočasnjeno njihovo kvarjenje, razvoj plesni ter izguba hranljivih snovi in arom.
Z gastro vakuumsko črpalko boste profesionalne vakuumske posode vedno zavakuumirali na primeren, prednastavljen podtlak, ki zagotavlja podaljšano obstojnost živil.
Z vakuumiranjem:
- podaljšate obstojnost,
- ohranite vitamine in minerale,
- preprečite širjenje vonjav ter
- ohranite okus.
Profesionalna vakuumska črpalka BVP300 iz Statusa
Gastro vakuumska črpalka je namenjena vakuumiranju gastro vakuumskih posod v restavracijah, picerijah, profesionalnih kuhinjah in drugih gostinskih lokalih s svežimi sestavinami. Njena uporaba je priročna in prilagojena hitremu delu v profesionalnih kuhinjah;
- delovanje brez kablov, kar za vas pomeni manj opletanja in skrbi, da bi se kabli namočili v hrano ali da bi kaj zrušili s pulta;
- dve enobatni črpalki izčrpata 24 l/min (črpalni volumen), kar je primerljivo z boljšimi vakuumirkami na trgu;
- Zelo močna litij-ionska baterija.
- Priložen podstavek za polnjenje služi tudi kot priročno stojalo, s katerim boste imeli črpalko vedno pri roki na pultu.
- Vakuumiranje se po pritisku na gumb odvija samodejno in se ustavi, ko je dosežen prednastavljen podtlak.
Gastro vakuumska črpalka je prilagojena uporabi v profesionalnih kuhinjah
Močna črpalka z velikim črpalnim volumnom izčrpa zrak iz velikih vakuumskih posod v nekaj sekundah. Očistite in narežite sadje in zelenjavo ter jih shranite v gastro vakuumske posode – tako boste ohranili njihovo svežino nekaj dni. Zavakuumirajte in na hladnem shranite tudi ostanke živil, ki so ostali na koncu delovnega dne – tudi naslednji dan bodo primerni za uporabo brez da bi izgubili okus ali arome.
- Picerije: picopeki, pripravite se na povečan vikend obisk in narežite salamo, naribajte sir, narežite čebulo, papriko in gobice ter vse ostale sestavine za pice in jih z gastro črpalko shranite v profesionalne vakuumske posode, kjer bodo ohranile svežino cel dan, kar ostane pa lahko uporabite tudi jutri in pojutrišnjem.
- Hoteli in moteli: pripravite se na zajtrk – narežite različne salame, klobase in sire, očistite in narežite sveže sadje in zelenjavo ter kruh – živila shranite v gastro vakuumske posode in zavakuumirajte s profesionalno črpalko, da ohranite arome in svež okus.
- Gostilne: zavakuumirajte začinjeno meso in okus pečenih zrezkov bo še polnejši, saj se pore mesa v vakuumu odprejo, zato marinada hitreje in globlje prodre v notranjost.
- Smuti bari: smutiji zahtevajo veliko narezanega sadja, ki ga je ob navalu strank težko pripravljati sproti, zato priporočamo, da se pred odprtjem temeljito pripravite in sestavine shranite v vakuumskih posodah, ki jih boste najučinkoviteje zavakuumirali z gastro električno črpalko.
- Bari: rezine limon, kumaric, pomaranč, ananasa in drugega sadje za koktejle bodo v dvolitrskih gastro vakuumskih posodah obdržale svežino cel teden, vi pa si boste prihranili sprotno pripravljanje dekoracij, ki zahteva veliko časa.
- Vrtci in šole: narezana čebula, paradižnik in paprika, jabolka in hruške … bodo v vakuumu sveži 4x dlje, zato jih boste otrokom lahko ponudili tudi za popoldansko malico ali naslednji dan, ko bodo zaradi shranjevanja v vakuumu ravno tako polni vitaminov in mineralov.
Vzdrževanje in čiščenje
Pred prvo uporabo natančno preberite navodila za uporabo. Črpalko shranjujte na dosegu roke,vendar se izogibajte stiku z vodo. Posebno čiščenje ni potrebno, saj ni v stiku s hrano. Če se gastro črpalka umaže, jo obrišite z vlažno mehko krpo.
Profesionalna vakuumska črpalka BVP300: materiali
Ohišje gastro električne črpalke je iz ABS plastike, ki je trpežna in preprosta za vzdrževanje, tesnilo je silikonsko, baterija pa litij-ionska.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.