Opis
Gastro vakuumska posoda za profesionalno uporabo je namenjena uporabi v gostilnah, picerijah, ponudnikih cateringa in ostalih profesionalnih kuhinjah. Primerna je za shranjevanje vseh vrst živil, ki jih želite zaščititi pred propadanjem in jih varno shraniti za nekaj dni. Združljiva je z gastro vakuumskim pokrovom.
Prednosti vakuumskega shranjevanja
Živila so v vakuumu zaščitena pred vplivom kisika, zato je njihova obstojnost podaljšana za štirikrat. Za vas to pomeni štirikrat več časa, da jih izkoristite in posledično zavržete manj pokvarjene hrane. Hkrati to pomeni prihranek denarja pri nabavi surovin.
Z odstranjevanjem kisika iz vakuumske posode poskrbite, da mikroorganizmi nimajo pogojev za razvoj, zato se ne razvije plesen ter se živila ne pokvarijo in ne spremenijo videza ter arome. Vakuumsko shranjevanje je tudi najboljša zaščita pred kontaminacijo živil in mešanju arom v hladilnici.
Vakuumska posoda za profesionalno uporabo in HACCP pravila
Statusove gastro vakuumske posode so kompatibilne z gastro vakuumskimi pokrovi. Pokrovi so na voljo v sedmih različnih barvah za lažje sledenje higienskim standardom v HoReCa kuhinjah.
- Modra za shranjevanje rib.
- Rdeča za shranjevanje svežega mesa.
- Rumena za shranjevanje perutnine.
- Rjava za shranjevanje kuhanega mesa.
- Zelena za shranjevanje sadja in zelenjave.
- Bela za shranjevanje mlečnih izdelkov in kruha.
- Nevtralna siva za vsa druga živila.
Gastro vakuumska posoda Xarec prostornine 4 litri
Druga najmanjša profesionalna posoda za shranjevanje živil je primerna za manjša ali narezana živila, ki jih pripravite vnaprej ali vam ostanejo pri pripravi dnevnih jedi. S shranjevanjem v vakuumskih posodah ne boste izgubili svežine in arome živil. Odlične so za uporabo v picerijah, gostilnah, motelih, hotelih, restavracijah in barih.
4-litrsko vakuumsko posodo priporočamo za shranjevanje:
- mesnih nabodal in zrezkov v marinadi – mariniranje v vakuumu poteka veliko hitreje, saj se pore mesa odprejo, zato začimbe hitreje prodrejo v notranjost;
- narezanega paradižnika, kumar, paprike, bučk, zelja in druge zelenjave, ki jih potrebujete za pripravo solat, omak ali dekoracij;
- očiščene in narezane zelene solate, motovilca, rukole ali svežih zelišč, s katerimi začinite pripravljeno jed;
- narezane čebule, ki je osnova skoraj vsem jedem;
- paradižnikove omake, jušne osnove in drugih tekočin za sprotno uporabo, ki jih boste imeli v vakuumski posodi pripravljene za več dni;
- naribanega parmezana ali katerega koli drugega sira, ki bodo v vakuumu varni pred izsušitvijo in izgubo arom;
- katerih koli ostankov živil ali že pripravljenih jedi, ki bodo v vakuumu varno počakale do naslednjega dne in dlje.
Profesionalne vakuumske posode Status poleg inovativnosti odlikuje tudi izredno kakovosten material
Statusove gastro vakuumske posode so nadgradnja standardnih vakuumskih posod za uporabo v gospodinjstvu. Narejene so iz odpornih materialov, ki zagotavljajo dolgoletno uporabo. Tudi volumni, oblika in način uporabe so prilagojeni strogim higienskim predpisom in načinu dela v profesionalnih kuhinjah.
Odlike Statusovih gastro posod, ki zagotavljajo praktično in dolgoletno uporabo v profesionalnih kuhinjah so:
- prozoren pokrov vam omogoča preprost vpogled v shranjena živila, ne da bi posode odpirali in ogrožali shranjena živila;
- kakovosten material je primeren za uporabo v hladilniku, zamrzovalniku in mikrovalovni pečici, za pranje pa uporabite pomivalni stroj;
- vse profesionalne vakuumske posode imajo enako dolžino in širino, zato jih lahko zlagate eno na drugo in optimalno izkoristite prostor na pultu in v hladilnici. To pomeni tudi, da vsem volumnom posod ustreza ena dimenzija vakuumskega pokrova;
- posode imajo oznake za litražo, ki vam olajšajo merjenje sestavin pri pripravi jedi in pregled zaloge v hladilnici;
- okrogli vogali posod omogočajo enostavno pretakanje tekočin brez polivanja;
- shranjevanje v vakuumskih posodah zaščiti živila tudi pred kuhinjskimi škodljivci, kot so molji, mravlje in muhe;
- vakuumsko zapiranje hermetično zapre posodo, zato so vakuumske posode idealne za prevažanje tekočih živil (catering).
Posoda za profesionalno uporabo: materiali
Profesionalne vakuumske posode so iz Xareca. Material Xarec je izredno trpežen in primeren za intenzivno uporabo v profesionalnih kuhinjah. Ne vsebuje BPA in je certificiran za uporabo s hrano.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.