Opis
Ostanke omak in marinad redno mečete v smeti? Vsak gram hrane je dragocen, zato bodite iznajdljivi in pametneje rešite viške živil. Kar ostane enostavno pospravite v GN posodo in zaprite s primernim pokrovom. Uporaba plastične folije za enkratno uporabo je preteklost!
Gastronorm vakuumski pokrov 1/6: vakuumsko shranjevanje za prihranek časa in denarja
Vakuum podaljša obstojnost živil za štirikrat, zato ostanke enostavno vakuumsko zaprite v GN posode in shranite v hladilniku čez noč. Zelenjava bo ostala sveža, solata ne bo ovenela, juhe in omake pa bodo obdržale prvoten okus. Manj zavržene hrane pomeni prihranek denarja pri nabavi sestavin in večji dobiček na koncu meseca. Izkoristite vakuum tudi za pripravo sestavin vnaprej – na začetku delovnega dne ali celo zvečer, pred zaprtjem. Vakuum drastično upočasni oksidacijo, zato vam ni treba skrbeti, da bi se hrana pokvarila ali izgubila okus in aromo.
Gastronorm vakuumski pokrovi iz Statusa
GN pokrovi so posebej razviti za vsestranske GN posode, ki se uporabljajo v večini profesionalnih kuhinj. Zadostuje že enkratna investicija v pokrove, da spremenite obstoječe posode v vakuumske in si olajšate pripravo hrane ter zmanjšate količino zavrženih živil in otpadne plastike. GN pokrovi odlično nadomestijo plastično folijo za enkratno uporabo, ki ima tako negativen vpliv na okolje.
GN pokrovi po veličini odgovarjajo istoimenim posodam za profesionalno uporabo. Vakuumski pokrovi za gastronorm posode so odlična rešitev za vse vrste profesionalnih kuhinj:
- hotele,
- restavracije in picerije,
- šole, vrtce in bolnice,
- proizvajalce prehranskih izdelkov in
- kmečke turizme.
Gastronorm vakuumski pokrov 1/6: primeri uporabe
Vakuumsko shranjevanje omogoča pripravo sestavin vnaprej ter shranjevanje ostankov brez da bi živila izgubila okus in aromo.
- Narežite čebulo in česen vnaprej ter ju zaprite z vakuumskim GN pokrovom. Posoda je neprepustno zaprta, zato se neprijetne vonjave ne širijo po kuhinji ali hladilniku.
- Pripravite peteršilj, limone in ostala drobna živila za dekoracije. V vakuumu bodo ostala ves dan sveža.
- Zavakuumirajte ostanke marinad in prelivov. V hladilniku bodo počakali cel teden brez da bi izgubili okus ali aromo.
Vakuumsko shranjevanje živil je odlična rešitev za cateringe, ker se posode hermetično zaprejo. To pomeni, da se med prevozom na kraj dogodka nič ne bo prelilo.
Za vakuumiranje v profesionalnih kuhinjah ne potrebujete ogromnih vakuumirk
Zahvaljujoč gastro črpalki BVP300 je proces vakuumiranja GN posod povsem enostaven. Črpalka je izjemno močna in deluje na baterijo. To pomeni, da ne potrebujete kablov in jo lahko uporabljate na vseh postajah v kuhinji. Za vakuumsko zapiranje lahko uporabljate tudi Statusov vakuumski aparat s posebnim priključkom za vakuumiranje posod.
Kakovosten material za dolgoletno uporabo
GN vakuumski pokrovi so, kot tudi vse druge Statusove vakuumske posode, izdelani iz tritana, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo izdelkov. Tesnila in ventili so silikonski.
Vzdrževanje in čiščenje
Vzdrževanje vakuumskih pokrovov je povsem enostavno – lahko jih operete tudi v profesionalnih pomivalnih strojih.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.