Opis
Kako shraniti vlažna živila, da ne stojijo v vodi in začnejo gniti? Uporabite odcejalni podstavek na dnu posode in preprečite stik živila z odvečno vodo.
Odcejalniki preprečijo kvarjenje živil zaradi stanja v odvečni tekočini
Temperatura, vlaga in kisik so glavni dejavniki, ki so potrebni za razvoj mikroorganizmov, ki povzročajo kvarjenje hrane. Z vakuumiranjem in shranjevanjem v hladilniku izločite kisik in temperaturo, z uporabo odcejalnih podstavkov pa odstranite še faktor vlage.
Preberite še več nasvetov za pravilno shranjevanje solate.
Odcejalni podstavek – uporaba
Uporabite odcejalne podstavke pri shranjevanju vlažnih ali sveže opranih živil, da preprečite pospešeno propadanje živil zaradi odvečne vlage.
- Shranite rukolo, motovilec ali regrat v 1,5-litrsko okroglo posodo in uporabite podstavek, da preprečite gnitje solate.
- Sveže oprane borovnice, jagode in ostalo drobno sadje bo zaradi vakuumskega shranjevanja v okrogli vakuumski posodi volumna 0,75 l polno okusa, arom in vitaminov.
Čiščenje
Odcejalnike operete ročno ali v pomivalnem stroju.
Material
Odcejalni podstavki so narejeni iz polipropilena, ki je brez BPA in varen za uporabo z živili.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.