Opis
Vakuumski aparat HV100 je namenjen srednje velikim gospodinjstvom, ki prisegajo na kakovostno shranjevanje živil in želijo zavreči čim manj hrane.
Vakuumski aparat HV100 ima dodatne funkcije vakuumiranja za vse vrste živil
HV100 je izboljšana različica vakuumskih aparatov srednjega razreda. Ponaša se z dodatnimi nastavitvami vakuumiranja, ki smo jih do sedaj poznali le pri profesionalnih aparatih. Shranjujte kot profesionalci in zmanjšajte količine zavržene hrane. Prihranite lahko do 300 € letno!
- Avtomatsko vakuumiranje (Vacseal) z možnostjo močnejšega varjenja (Moist) za pakiranje mastnih in nekoliko vlažnih živil.
- Ročno pulzno vakuumiranje (Pulse) omogoča izjemno natančno izsesavanja zraka. Aparat dela, dokler pritiskate na gumb in se ustavi točno v trenutku, ko ga spustite. To za vas pomeni, da lahko postopoma črpate zrak in živila zavakuumirate na najbolj optimalen podtlak, ne da bi jih poškodovali.
- Občutljivo vakuumiranje (Gentle) – uporabite ga, ko pakirate mehka živila. Črpanje zraka je počasnejše, kar vam omogoča nadzor podtlaka v vrečki.
- Možnost ustavitve katerega koli procesa s tipko Stop. Na prvi pogled zelo preprosta funkcija, a v resnici velikokrat pride zelo prav, saj na hitro prekinete vakuumiranje in preprečite vsrkavanje tekočine v motor, ali pa preprečite varjenje in tako prihranite vrečko.
Ohranili pa smo funkcije, ki jih poznate na večini Statusovih vakuumirk, zaradi katerih se Statusovi vakuumski aparati uvrščajo med najboljše na tržišču.
- Vakuumiranje vakuumskih posod (Pulse) in ostalih pripomočkov. Priključek z nastavkom za vakuumiranje je vključen ob nakupu aparata. Vakuumske posode so odlična izbira za shranjevanje tekočih živil ter zelenjave in sadja za sprotno uporabo.
- Posebna posodica za zaustavljanje neželene vsrkane tekočine. Če aparat posrka tekočino, posodico izpraznite, očistite in vakuumirate naprej. Medtem ko je pri aparatih iz diskontnih prodajaln tako, da jih morate zavreči, če posrkajo tekočino.
- Zaklepanje aparata med vakuumiranjem, kar omogoča prostoročno vakuumiranje. Za vas to pomeni, da lahko med samim vakuumiranjem popravite vrečko in oblikujete v najbolj optimalno obliko.
- Kanal za nož za lažje rezanje folije v vrečke. Za ravno odrezan rob folijo prevlecite skozi odprtino med pokrovom in kontrolno ploščo ter jo odrežite na želenem mestu.
Oblikovan za moderna gospodinjstva
Vakuumski aparat HV100 je oblikovan po vzoru profesionalnega aparata Status Provac 360. HV100 je eleganten in zavzame malo prostora. Namestite ga lahko kar na kuhinjski pult, tako da bo vedno pri roki.
Za najboljše rezultate priporočamo vakuumske vrečke Status
Statusove vakuumske vrečke so med najkvalitetnejšimi na trgu, saj zadovoljujejo 3 kriterije, ki zagotavljajo varno shranjevanje živil in optimalno delovanje aparata:
- zadostna debelina folije (100/120 μm),
- kakovostni materiali s certifikati za shranjevanje hrane (poliamid in polietilen),
- primerna oblika in višina preganega profila.
Ko imate težave z vakuumiranjem, najprej preverite kakovost vakuumskih vrečk!
Uporaba kakovostnih vrečk za vakuumiranje ključna za vakuumiranje brez težav. Pretanke vrečke z neprimernim vzorcem v narebrenem sloju so krive za večino težav pri vakuumskem shranjevanju – nezadostno zavakuumirana vrečka, nezmožnost vakuumiranja več zaporednih vrečk ipd. Podrobnejšo razlago preberite na našem blogu: Kako izbrati prave vakuumske vrečke?
Vakuumski aparat Status HV100 – uporaba
Za natančne postopke vakuumiranje in nasvete za posamezna živila preberite priložena navodila ter jih shranite na dosegu rok. Uporaba vakuumskega aparata HV100 je enostavna.
Avtomatsko vakuumiranje suhih in čvrstih živil (suha salama, trdi sir, slanina)
- Odprti rob vrečke z živilom namestite v vakuumski kanal, zaprite pokrov in zaklenite s pritiskom na levi in desni rob.
- Pritisnite tipko Vacseal in aparat bo samodejno zavakuumiral in zavaril vrečko.
- Ko ugasne lučka Seal, odklenite pokrov ter odstranite zavakuumirano vrečko.
Ročno vakuumiranje občutljivih in vlažnih živil (sadje in blanširana zelenjava)
- Odprti rob vrečke z živilom namestite v vakuumski kanal, zaprite pokrov in zaklenite s pritiskom na levi in desni rob.
- Pridržite tipko Pulse dokler aparat ne izsesa dovolj zraka.
- Ko dosežete zadosten podtlak v vrečki jo zavarite s pritiskom na tipko Seal.
- Ko ugasne lučka Seal, odklenite pokrov ter odstranite zavakuumirano vrečko.
Vakuumiranje vakuumskih posod, vrča in univerzalnih pokrovov
- Priključek za vakuumiranje namestite na vakuumski aparat. Zaklenite pokrov s pritiskom na označeni mesti.
- Večji del priključka namestite okrog vakuumskega ventila na pokrovu posode.
- Pridržite tipko Pulse, dokler se proces vakuumiranja samodejno ne zaustavi.
Tehnični podatki
- Črpalni volumen: 8 l/min
- Podtlak: -750 mbar
- Maks. širina vrečk za vakuumiranje: 280 mm
Čiščenje in vzdrževanje
Vakuumski aparat HV100 ima tipke na dotik, kar pomeni, da ga enostavno obrišete z vlažno krpo, če se umaže.
Aparat ima 2 leti garancije.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.