Opis
Vakuumski zapiralnik kozarcev za vlaganje je pripomoček, ki ga lahko uporabljate na dva načina. Pomaga pri pripravi ozimnice in pri zmanjševanju odpadne hrane v vašem gospodinjstvu. Preberite, kako preprosta je uporaba.
Pripomoček za zapiranje kozarcev za vlaganje
Vakuumski zapiralnik je primeren za uporabo na klasičnih kozarcih za vlaganje s premerom odprtine 82 mm. Uporabite ga za pomoč pri tesnjenju kozarcev, ko pripravljate ozimnico. Pokrovček navijte na kozarec toliko, da navoji primejo. Namestite zapiralnik in z vakuumsko črpalko izčrpajte zrak. S tem ustvarite vakuum v kozarcu in zaščitite živila pred propadanjem.
Vakuumiranje delno porabljenih živil
Vakuumski zapiralnik lahko uporabite tudi za ponovno zapiranje vloženih živil. Z vakuumsko črpalko izčrpajte zrak in tako upočasnite kvarjenje vloženih živil; kislih kumaric, oliv, vseh vrst marmelad, rdeče pese ipd. Z vakuumskim shranjevanjem lahko podaljšate obstojnost živil za do štirikrat. Kot alternativo lahko uporabite tudi univerzalni vakuumski pokrov 3 ali vakuumske čepke Kliki pin.
Za vakuumiranje je nujno potrebna vakuumska črpalka Status
Statusov pripomoček za vlaganje deluje na vakuum. Za neprepustno zapiranje ni potrebno pritiskanje, ampak le vakuumiranje s posebno črpalko. Izbirate lahko med ročno vakuumsko črpalko ali električno vakuumsko črpalko. Če pa imate vakuumski aparat, uporabite priloženi nastavek za vakuumiranje posod in posebno funkcijo, označeno “Container” ali “Posoda”.
Zakaj vakuumirati?
Z vakuumiranjem odstranite zrak iz embalaže in s tem upočasnite oksidacijo. Hrana, ki ni v stiku s kisikom, je dlje časa (do 4x dlje) sveža in obstojna. Za vas to pomeni, da boste upočasnili kvarjenje živil v svojem gospodinjstvu in tako zavrgli manj hrane. Letno lahko prihranite kar nekaj sto evrov – več preberite v članku Vakuumiranje je cenejše kot pokvarjena hrana.
Hrano lahko vakuumirate tudi v:
- vakuumske vrečke,
- vakuumske posode ter
- različne okrogle posode z univerzalnimi vakuumskimi pokrovi.
Za vakuumiranje katerega koli Statusovega izdelka je nujno potrebna vakuumska črpalka ali vakuumski aparat.
Uporaba vakuumskega zapiralnika
Uporaba vakuumskega zapiralnika je preprosta. Primeren je za kozarce na navoj premera 82 mm. Prostornina kozarca ni pomembna. Uporaba je enaka, če gre za zapiranje kozarcev pri pripravi ozimnice ali za ponovno zapiranje kozarcev z delno porabljenimi živili.
- Kozarec zaprite s primernim pokrovčkom in ga navijte – brez pretiranega naprezanja.
- Čez potisnite zapiralnik, tako da se tesnilo prilega kozarcu.
- Vakuumsko črpalko namestite v utor okrog ventila in izčrpajte zrak. Z ročno črpalko črpajte toliko časa, dokler ne začutite rahel odpor. Električna črpalka in vakuumski aparat se ustavita samodejno, ko dosežeta vnaprej nastavljen podtlak.
- Zapiralnik pustite na kozarcu par minut, da se izenačita podtlaka.
- Odstranite črpalko in nato še zapiralnik.
- Preverite pokrovček. Mora biti rahlo vbočen.
- Postopek lahko ponovite večkrat.
Slovenski izdelek
Zapiralnik za kozarce je razvit in narejen v Sloveniji.
Materiali
Zapiralnik je narejen iz trpežne plastike ABS. Tesnilo na spodnji strani in ventilček na vrhu sta silikonska. Noben material ne vsebuje BPA ali drugih potencialno škodljivih snovi.
Vzdrževanje
Zapiralnik kozarcev za vlaganje ni v stiku s hrano, zato posebno vzdrževanje ni potrebno. Po potrebi ga obrišite z vlažno, mehko krpo.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.