Opis
Se vam vrečka med vakuumiranjem stopi, aparat pa ne izsesa zraka do konca? Težava ni v aparatu! Preverite, kakšne vrečke uporabljate. Statusove vrečke za vakuumiranje pršuta in drugih živil s svojo sestavo in debelino zagotavljajo kakovostno vakuumsko pakiranje.
Faktorji, ki določajo kakovost vrečke za vakuumiranje
Vreča za vakuumiranje mora biti primerne debeline in sestave, saj ta dva faktorja ključno vplivata na proces in kakovost vakuumiranja. Statusove vakuumske vreče so najdebelejše na trgu. Gladek del meri 100 µm, narebreni pa 120 µm. To pomeni, da se vrečke med shranjevanjem v zamrzovalniku ne bodo preluknjale, meso ne bo žaltavo, zelenjava in sadje pa bosta bolje ohranila hranljive vrednosti.
Iz česa so narejene vrečke za vakuumiranje pršuta?
Vakuumske vrečke so narejene iz kombinacije poliamida (PA) in polietilena (PE) in so pomembni, ker določajo neprepustnost vrečk in zagotavljajo dobro zapiranje oz. varjenje.
Statusove vrečke imajo 20 µm debel zunanji sloj poliamida, ki zagotavlja neprepustnost. To je najdebelejši sloj PA v vrečkah na trgu. Živila so popolnoma zaščitena pred zunanjimi vplivi, kot so zrak in arome. Drugi material, ki skrbi za dobro zapiranje vrečk z varjenjem, je polietilen. Ta se nahaja v notranjih plasteh vrečk in je varen za stik s hrano, kar pomeni, da zavakuumirana živila nimajo neprijetnega okusa ali vonja po plastiki.
Pomemben je tudi vzorec narebrene folije
Posebna oblika kanalčkov narebrene plasti zagotavlja, da je zrak učinkovito odstranjen iz vrečke in da okrog živila ni majhnih zračnih žepkov. Folije za vakuumiranje morajo biti narebrene vsaj na eni strani, saj bi se dve gladki strani med vakuumiranjem tako zlepili, da bi bil proces izsesavanja zraka iz celotne vrečke praktično nemogoč. Višina narebrenega profila pri Statusovih vrečkah je 0,2 mm in ima pomembno vlogo tudi pri zagotavljanju kakovostno zavakuumiranih vrečk pri več zaporednih ciklih.
Materiali vrhunske kakovosti s certifikati
Vakuumske vrečke Status so izdelane v Sloveniji iz materialov evropskega porekla. Kakovostni materiali zagotavljajo, da so vrečke:
- neprepustne,
- živilsko neoporečne,
- nevtralne na vonj in okus,
- primerne za večkratno uporabo,
- uporabne kot vrečke za Sous Vide kuhanje.
Zakaj vakuumirati?
Vakuum v vrečkah ustvarite z izsesavanjem zraka z aparatom za vakuumiranje. To pomeni, da odstranite kisik, ki je hrana bakterij in tako ustavite propadanje hrane. Živila bodo do štirikrat dlje obstojnejša in bolj sveža. Za vas to pomeni manj zavržene hrane in kakovostno shranjevanje živil v zamrzovalni skrinji, ki ne prevzemajo vonjav drugih živil ali samega zamrzovalnika. Živila, zavakuumirana v kakovostnih vrečkah, bodo tudi po dolgotrajnejšem zamrzovanju istega okusa kot na dan pakiranja. Specite kruh ali potico in jo vakuumsko shranite ter zamrznite. Nepričakovanim gostom lahko na hitro ponudite okusen domač prigrizek.
Vreče za vakuumiranje dimenzije 280 x 360 mm so primerne za vakuumsko pakiranje:
- večjih kosov svežega mesa in suhomesnih izdelkov,
- kruha, peciva in potice,
- zelenjave in sadja za ozimnico,
- orehov in lešnikov.
Status Stiki
Pri vakuumiranju z vakuumskimi vrečkami in Statusovimi aparati za vakuumiranje lahko proces olajšamo z uporabo obojestranskega samolepilnega traku Status Stiki, s pomočjo katerega se vrečka prilepi že ob dotiku in je ni potrebno držati. Omogoča varčevanje z vrečkami in folijo ter prispeva h gladki, ne nagubani vrečki v času vakuumiranja.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.