Opis
Ste ponosni na svoje suhomesne izdelke? Ste salame letos posušili natančno tako, kot ste želeli? Potem je zdaj čas, da jih tudi skrbno shranite, da boste v okusnem prigrizku uživali tudi čez pol leta ali kasneje. Salame so konzervirane s soljo in dimom, zato jih ni potrebno zamrzovati. Če želite preprečiti nadaljnje sušenje in zorenje, jim morate preprečiti vpliv zraka. Vakuumske vrečke za salame so najboljša izbira za shranjevanje suhih salam in klobas.
Zakaj vakuum?
Vakuum je prostor brez zraka, ki ga ustvarite z vakuumskim aparatom v za to namenjenih vrečkah ali posodah. Obstojnost živil je v vakuumu podaljšana do štirikrat, saj ni kisika, ki bi povzročal kvarjenje hrane.
Kakšna mora biti vrečka za dolgotrajno shranjevanje?
Vrečke za vakuumiranje so narejene iz posebne kombinacije materialov, ki zagotavljajo neprepustnost in dobro zapiranje vrečk. Kakovostne vrečke so debele vsaj 100 µm in so narebrene vsaj na eni strani.
Vrečke za vakuumiranje salam Status
Statusove vrečke spadajo med najkakovostnejše vrečke na trgu. Debelejša plast ima 120 µm, tanjša pa 100 µm. Plasti so sestavljene iz 20 µm poliamida na zunanji strani in 100 µm oz. 80 µm polietilena v notranjih plasteh. Poliamid zagotavlja neprepustnost, polietilen pa je varen za stik s hrano in omogoča kakovostno varjenje vrečk. To pomeni, da bodo vaše salame shranjene v neprepustnih vrečkah brez kisika in lahko ste prepričani, da bodo obdržale optimalen okus.
Vakuumske vrečke Status so:
- narejene v Sloveniji iz živilsko neoporečnih materialov s certificiranim poreklom iz EU.
- neprepustne z najdebelejšo plastjo poliamida na trgu.
- nevtralne na vonj in okus, kar pomeni, da pri zavakuumiranih živilih ne boste čutili priokusa plastike.
- primerne za pomivanje v pomivalnem stroju in večkratno uporabo.
- brez BPA in primerne za (Sous Vide) kuhanje, pri katerem se vsi sokovi in hranljive vrednosti živil ohranijo v vrečki in zato je hrana mehkejša in okusnejša.
Ste že poskusili klobaso skuhati v vakuumski vrečki? Zagotovljen je še boljši okus in sočnost.
Za učinkovito vakuumiranje je pomemben tudi vzorec na notranji plasti folije
Vzorec na vakuumskih vrečkah pripomore k učinkovitejšemu izsesavanju zraka med vakuumiranjem in poskrbi, da okrog živil ne ostajajo majhni žepki zraka. Vrečka za vakuumiranje mora imeti vsaj eno narebreno stran, saj bi se dve gladki strani folije med vakuumiranjem takoj zlepili skupaj in proces izsesavanja zraka iz preostanka vrečke ne bi bil mogoč.
Zakaj je pomembna višina narebrenega profila?
Pomembno vlogo ima tudi višina narebrenega profila, ki zagotavlja enakomerno in kakovostno vakuumiranje in varjenje tudi po številnih zaporednih ciklih vakuumiranja. Statusov narebreni profil je visok vsaj 0,2 mm, zato vrečke kakovostno zavakuumirate z vsemi dobrimi vakuumirkami na trgu, ne glede na to, koliko paketov suhega ali svežega mesa pripravljate.
Kdaj je bolje uporabiti že izdelane vakuumske vrečke in kdaj vrečke po meri?
Ko vakuumirate večje število suhih salam je za hitro opravljeno delo najbolje uporabiti že izdelane vrečke za vakuumiranje. Te so zavarjene na treh robovih in vam preostane le, da vstavite salamo ali klobase v vrečko in zavarite z vakuumskim aparatom.
Dodatna pomoč – Status Stiki
Uporabite obojestranski lepilni trak Status Stiki in z lahkoto boste vakuumirali po dve vrečki za salame naenkrat. Za vas to pomeni, da bo delo opravljeno enkrat hitreje.
V vrečkah za salame lahko shranjujete tudi zelenjavo
Vakuumske vrečke za salame lahko uporabite tudi za shranjevanje:
- manjših kosov slanine,
- narezane zelenjave, fižola in graha,
- celih špargljev, stročjega fižola in korenčka,
- orehov, lešnikov in drugih oreščkov.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.