Opis
Zakaj vakuumirati? Ker boste prihranili čas in denar! Če ste mislili, da je uvajanje vakuumskega shranjevanja v vašo kuhinjo predrago, ste se zmotili. Potrebna je le manjša investicija v GN pokrove, ki bo spremenila obstoječe GN posode v vakuumske posode za shranjevanje živil.
Gastronorm vakuumski pokrov 1/4: vakuumsko shranjevanje v GN posodah
Statusovi GN pokrovi so narejeni tako, da popolnoma ustrezajo GN posodam istih dimenzij. Vakuumiranje podaljša svežino in obstojnost živil za štirikrat. Kar za vas pomeni manj zavržene hrane in prihranek denarja. Prav tako boste prihranili tudi čas, saj lahko živila pripravite vnaprej, brez da bi izgubili njihovo kakovost (hranljive vrednosti). Vakuumsko shranjevanje je idealno za vse profesionalne kuhinje. Najlažje ga boste uvedli z nadgradnjo obstoječih GN posod s Statusovimi vakuumskimi pokrovi. Za vas to pomeni enkratno investicijo, ki se bo večkratno povrnila tudi zaradi zmanjšanja porabe folije za enkratno uporabo.
Gastronorm vakuumski pokrov 1/4: kako vakuum deluje na hrano?
Vakuumiranje je povsem naraven način shranjevanja živil. Obstojnost živil se podaljša za do 4-krat brez dodajanja konzervansov ali aditivov. Prav tako ne vpliva na okus živil kot konzerviranje in sušenje. Vse, kar spremenite, je le okolje okrog živila – odstranite kisik, ki povzroča oksidacijo in z njo razvoj mikroorganizmov.
GN vakuumski pokrovi so primerni za vse profesionalne kuhinje
Gastronorm posode se uporabljajo v večini profesionalnih kuhinj, ker so vzdržljive in prilagojene ostali profesionalni opremi. GN pokrovi bodo olajšali delovni proces v vseh kuhinjah:
- restavracijah,
- šolah in vrtcih,
- hotelih ter
- pri proizvajalcih raznih prehranskih izdelkov.
Vrhunska kakovost Statusovih izdelkov
Statusova vodilna misel pri izbiri materialov za izdelke lastne proizvodnje je vedno kvaliteta. Zato so naše vakuumske posode za gospodinjsko in profesionalno uporabo ter GN pokrovi narejeni iz tritana. Tritan je vrhunska plastika, ki jo odlikuje izjemna vzdržljivost, zato je primerna za vsakodnevno uporabo v zahtevnih pogojih profesionalnih kuhinj. GN pokrovi so:
- nezlomljivi,
- brez BPA ter
- ne absorbirajo barv in arom iz živil.
Lahko jih zamrzujete in perete v profesionalnih pomivalnih strojih.
Vakuumiranje je primerno za vse vrste živil
V GN posodah lahko zavakuumirate vse vrste živil; sadje in zelenjavo, meso v marinadi ter ostanke jedi.
- Za manj stresen delovni proces pripravite vse sestavine vnaprej in jih zavakuumirajte. V vakuumu bodo obdržale izvrstno aromo, okus in izgled.
- Vakuumirajte zrezke, ribe in ostalo meso v marinadi. Vakuum odpre pore živil, zato se marinada hitreje vpije. Za okusno meso je dovolj le nekaj ur.
- Shranite ostanke juh, omak, marinad in prelivov čez noč. Vakuum zaščiti okus in aromo, zato boste gostom tudi naslednji dan postregli odlične jedi.
- Zapakirajte aromatična živila, kot so čebula, česen in por, ter preprečite širjenje neprijetnih vonjav po hladilniku.
Vakuumske črpalke za vakuumiranje hrane
Za vakuumiranje lahko uporabite:
Čiščenje
GN pokrovi so enostavni za vzdrževanje. Operete jih lahko v pomivalnem stroju ali ročno.
Materiali
GN pokrovi so narejeni iz Eastman tritana, tesnila in ventili pa so silikonski. Vsi materiali so brez BPA in primerni za stik s hrano.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.