Opis
Kako vlažna živila shraniti na suhem? Uporabite odcejalnike primerne dimenzije glede na volumen posode. Vložek za vakuumsko posodo ustreza posodama 0,5 in 0,8 litra. Več o shranjevanju v vakuumskih posodah Status v videu.
Zakaj se vlažna živila pokvarijo hitreje?
Kisik, temperatura in vlaga so ključni elementi, ki omogočajo razvoj bakterij, zaradi katerih se hrana pokvari, splesni in izgubi hranljive vrednosti. Z vakuumom izločite kisik, s shranjevanjem v hladilniku pa temperaturo. Odcejalniki na dnu posode pa preprečijo še stik živila s tekočino in preprečijo pospešeno kvarjenje in gnitje.
Uporaba pravokotnih odcejalnikov za vakuumski posodi volumna 0,5 in 0,8 litra
Pri shranjevanju vlažnih in mokrih živil se na dnu posode zbere odvečna tekočina, zato shranjena živila počrnijo. Z odcejalniki se voda scedi, zato živila ostanejo na suhem ter so dlje sveža, kakovostna in okusna.
- Shranite oprano jagodičevje in preprečite gnitje v odvečni vodi.
- Narežite sadje in ga ohranite svežega dlje.
- Oprani češnjevi paradižniki, redkvice in ostala drobna zelenjava bodo pripravljeni za sprotno uporabo.
Čiščenje
Vložek za posodo je primeren za ročno ali strojno pomivanje.
Material
Podstavki za manjši pravokotni vakuumski posodi so narejeni iz polipropilena, ki je brez BPA in varen za uporabo z živili.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.