Opis
Kako najbolje shraniti sveže meso in pravkar oprano sadje in zelenjavo? Uporabite odcejalne podstavke, da preprečite stik z odvečno tekočino. Pravokotni odcejalniki za Statusovo vakuumsko posodo lahko tudi razdelijo posodo na več predelov za shranjevanje različnih živil.
Vakuumsko shranjevanje upočasnjuje oksidacijo
Z vakuumiranjem in shranjevanjem živil v hladilniku odstranite dva pomembna faktorja, ki povzročata propadanje živil – kisik in temperaturo. Z uporabo odcejalnikov v vakuumskih posodah izločite še vlago ter tako preprečite gnitje in kvarjenje shranjenih živil. Z odcejalniki se vsa voda odcedi, živila ostanejo na suhem in so zato dlje časa kakovostna in okusna.
Preberite Urškine nasvete za pravilno shranjevanje zelenjave.
Odcejalnik + pregradi
Odcejalniku sta dodani še dve pregradi, s katerima lahko 3- ali 4,5-litrsko vakuumsko posodo razdelite na dva oz. tri dele ter shranite različne vrste živil hkrati – kruh, salamo in sir ali rukolo, paradižnik in čebulo. Možnosti je veliko, saj se vonjave v vakuumu ne širijo, zato shranjena živila ne bodo prevzela drugih arom.
Uporabite pravokotne odcejalnike in razdelilnike za shranjevanje različnih živil v eni posodi
Izkoristite največji vakuumski posodi za shranjevanje več manjših živil hkrati in maksimalno uporabite razpoložljivi prostor v hladilniku.
- Shranite malico za v službo ali na izlet – žemlja, sir in narezano jabolko.
- Ločite različne vrste solate – rukola, motovilec in regrat.
- Podaljšajte obstojnost svežih zelišč – peteršilj, bazilika in timijan.
- Presenetite otroke z raznolikimi prigrizki – čips, smoki in preste.
- Ločite različne vrste mesa za žar – piščanec in svinjina.
Čiščenje
Odcejalnike s pregradami lahko operete ročno ali v pomivalnem stroju.
Material
Odcejalni podstavki in pregrade so narejeni iz polipropilena, ki je brez BPA in varen za uporabo z živili.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.