Opis
Ročna vakuumska črpalka je osnoven pripomoček za ustvarjanje vakuuma v:
- vakuumskih posodah Status,
- vakuumskem vrču Status,
- steklenicah, zaprtih z vakuumskimi zamaški Status in
- ostalih embalažah, zaprtih z univerzalnimi vakuumskimi pokrovi Status.
Kako se ustvari vakuum?
Vakuum je prostor brez zraka. Ustvarimo ga s črpanjem zraka iz embalaže, ki je neprepustno zaprta s posebnim pokrovom z vakuumskim ventilom. Prednost vakuumskega shranjevanja je preprečevanje oksidacije, ki povzroča propadanje hrane. Mikroorganizmi namreč potrebujejo kisik za rast in razvoj. Za vas to pomeni, da živilom podaljšate obstojnost na popolnoma naraven način in brez dodatkov ter tako zmanjšate količino pokvarjene in zavržene hrane v svojem gospodinjstvu.
Uporaba ročne vakuumske črpalke
Vakuumiranje z ročno vakuumsko črpalko je enostavno, saj ne zahteva baterij ali električnih priključkov. Vakuumirate lahko vse Statusove pripomočke.
- Uporabite ročno vakuumsko črpalko za vakuumiranje vakuumske posode, v katero ste shranili sadje in zelenjavo, moko, kavo, polento, zelišča, gotove jedi ali druga živila, ki jim želite podaljšati obstojnost in svežino ter zaščititi njihove hranljive vrednosti in arome. Z vakuumiranjem tudi preprečite širjenje neprijetnih vonjav po hladilniku in kuhinji.
- Vakuum zaščiti tudi encime, vitamine in minerale sveže iztisnjenih sokov, mleka in ostalih napitkov, ki jih pripravljate doma in shranite v vakuumskem vrču. V vrču, zavakuumiranemu z ročno vakuumsko črpalko, je vsebina popolnoma varna tudi pred polivanjem med transportom.
- Vakuumirajte kuhane jedi kar v loncu, v katerem so se kuhale. Ročna vakuumska črpalka in univerzalni vakuumski pokrovi vakuumsko zaprejo vse vrste posod z ravnim robom. To pomeni manj umazane posode, saj lahko jed v istem loncu tudi pogrejete.
- Vakuumski zamaški ohranijo kakovost odprtega vina. Z ročno vakuumsko črpalko odstranite zrak v delno prazni steklenici in preprečite oksidacijo. Vino in sok bosta tudi po nekaj dneh polna okusa.
Vakuum upočasni, vendar ne more preprečiti kvarjenje hrane, zato živila vedno shranjujte v hladilniku.
Čiščenje in vzdrževanje
Ročne vakuumske črpalke v osnovi ni potrebno čistiti, saj ni v stiku s hrano. Če se slučajno umaže, uporabite mehko vlažno krpo in jo obrišite.
Pranje v pomivalnem stroju ni dovoljeno, ker se lahko pojavijo težave pri drsenju navzgor in navzdol. Če se oteženo delovanje slučajno pojavi po dolgoletni uporabi črpalke, jo raztegnite in notranjo cevko namažite s parafinskim oljem.
Materiali
Tesnilo na spodnjem delu črpalke je silikonsko, ostali deli pa so iz kakovostne ABS plastike, ki zagotavlja dolgotrajno uporabo izdelkov. Oba materiala sta živilsko neoporečna.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.