test

Zagotovo ne boste imeli nič proti, če vam zaupamo recept za čili, ki ga boste lahko uporabili na dva različna načina. Enkrat kot klasičen čili z rižem, drugič pa v zavitkih z listnatim testom. Avtorica recepta Ana Marija Bujić je dodala sestavino, ki nekoliko preseneča, a verjemite, da se splača poskusiti. Veselo pripravo in dober tek!  

Potrebujete

  • 3-4 žlice olja po izbiri

Priprava:

V večjem loncu na srednje močnem ognju segrejte olje in dodajte papriko. Prepražite jo toliko, da se zmehča. Popečeno papriko odstranite iz lonca, kasneje jo boste dodali nazaj v jed. 
Zdaj v lonec dodajte čebulo in korenček ter dušite na malem ognju približno 10 minut dokler ne porumenita. Po potrebi dodajte še malo olja. Dodajte še panceto ali kulen ter česen. Na koncu še papriko, ki ste jo prepražili v prvem koraku. Vse dobro zmešajte.
Sledijo začimbe: dimljena sladka paprika, kumina, kajenski poper in na koncu še paradižnikov koncentrat. Premešajte in pustite na ognju 1-2 minuti, da zelenjava dobro vpije začimbe. 
Dodajte mleto junetino ter pražite nekaj minut. Ko je meso popečeno z vseh strani, dodajte jušno osnovo in pelate ter premešajte in pustite, da zavre. Zmanjšajte ogenj, na pol pokrijte s pokrovko in kuhajte približno 1,5 ure, da se vse sestavine povežejo. Občasno preverite stanje v loncu in po potrebi zmanjšajte ogenj ali dodajte malo vode, če se vam zdi potrebno.
Pol ure pred koncem kuhanja dodajte fižol in čokolado.
Servirajte z mlado čebulo ali svežim peteršiljem. Kot priloga se najbolj prileže preprost kuhan riž.
NASVETI
Za to jed je najboljša izbira plečka, saj ni ne premastna ne presuha. Mesarja prosite, da vam jo zmelje. 
Fižol lahko skuhate sami ali uporabite tistega iz konzerve. Če le lahko, se izognite konzervirani hrani.

Postopek v sliki

Ostanke shranite v vakuumski posodi. S tem boste podaljšali njihovo obstojnost za štirikrat in preprečili neprijetne vonjave v hladilniku. 

Dodaj odgovor

Izberete lahko do 5 izdelkov za primerjavo:
Odstrani vse