test

Potrebujete
- 3-4 žlice olja po izbiri
Priprava:
Zdaj v lonec dodajte čebulo in korenček ter dušite na malem ognju približno 10 minut dokler ne porumenita. Po potrebi dodajte še malo olja. Dodajte še panceto ali kulen ter česen. Na koncu še papriko, ki ste jo prepražili v prvem koraku. Vse dobro zmešajte.
Sledijo začimbe: dimljena sladka paprika, kumina, kajenski poper in na koncu še paradižnikov koncentrat. Premešajte in pustite na ognju 1-2 minuti, da zelenjava dobro vpije začimbe.
Dodajte mleto junetino ter pražite nekaj minut. Ko je meso popečeno z vseh strani, dodajte jušno osnovo in pelate ter premešajte in pustite, da zavre. Zmanjšajte ogenj, na pol pokrijte s pokrovko in kuhajte približno 1,5 ure, da se vse sestavine povežejo. Občasno preverite stanje v loncu in po potrebi zmanjšajte ogenj ali dodajte malo vode, če se vam zdi potrebno.
Pol ure pred koncem kuhanja dodajte fižol in čokolado.
Servirajte z mlado čebulo ali svežim peteršiljem. Kot priloga se najbolj prileže preprost kuhan riž.
NASVETI
Za to jed je najboljša izbira plečka, saj ni ne premastna ne presuha. Mesarja prosite, da vam jo zmelje.
Fižol lahko skuhate sami ali uporabite tistega iz konzerve. Če le lahko, se izognite konzervirani hrani.
Postopek v sliki
