Arhiv kategorij: Blog
Blog
 
		            5 razlogov, zakaj bi vsako gospodinjstvo moralo imeti vakuumski aparat
Vakuumski aparati postajajo vse bolj priljubljeni v sodobnih gospodinjstvih, saj ponujajo številne prednosti pri shranjevanju hrane in organizaciji doma. Z njihovo uporabo lahko podaljšamo svežino hrane, zmanjšamo odpadke ter si
Preberi več 
		            Iščemo prodajnega navdušenca (m/ž)
Za Statusove izdelke – radovednega iskalca novih poslovnih poti! Te žene iskanje novih kupcev in te “ne” ne ustavi? V Statusu, kjer že od 1995 ustvarjamo pametne rešitve za shranjevanje
Preberi več 
		            Zakaj uporabiti Statusove vakuumske vrečke in folije v roli?
Statusove vakuumske vrečke so neprepustne, dvoslojne, živilsko neoporečne, nevtralne na okus in vonj, primerne za večkratno uporabo, brez vsebnosti BPA in primerne za kuhanje Sous Vide. Živilo, shranjeno v Statusovi
Preberi več 
		            Praktični nasveti za vakuumiranje
Shranjevanje v vakuumu ni zamenjava za zamrzovanje ali konzerviranje. Zavakuumirana živila morajo biti shranjena v hladilniku ali zamrzovalniku. Izjema so suhomesni izdelki in suho sadje, za katere zadostuje hladna klet.
Preberi več 
		            Kakovostne vakuumske posode za vsakodnevno shranjevanje
Status vakuumske posode so več kot le posode za hrano. S funkcijo vakuumiranja podaljšajo svežino živil ter zmanjšajo količino pokvarjenih in zavrženih živil.
Preberi več 
		            Preprečite oksidacijo sokov
Ste vedeli, da lahko na povsem preprost način preprečite oksidacijo sokov in smutijev, ki ste jih skrbno pripravili doma? Uporabite Statusov vrč, ki je ne samo ličen dodatek v vašem
Preberi več 
		            Zakaj shranjevati v vakuumskih posodah?
Z njihovo pomočjo se boste lažje organizirali, kako boste hrano porabili čez teden. Odpadne in pokvarjene hrane bo manj, saj se obstojnost v vakuumu podaljša za 4-krat. Poleg časa prihranite
Preberi več 
		            Vakuumske vrečke
V vakuumske vrečke shranjujemo živila ob večjih tedenskih nakupih v trgovini ali na tržnici, ob obilici pridelka v sezoni ali ob večjem spravilu mesa (sveže meso ob kolinah ali suhomesni
Preberi več 
		            Vakuumski aparati
Z vakuumskimi aparati shranjujemo živila v vakuumske vrečke za dolgoročno shranjevanje – pol leta in več. Shranjujemo v kleti (suhomesni proizvodi, oreščki) ali v zamrzovalniku (sveža in blanširana zelenjava, sadje,
Preberi več 
		            Prednosti sušenja živil – zdravo, okusno, varčno
Saj veste, da lahko pripravite slastne in zdrave prigrizke iz sadja skozi celo leto? Preberite, zakaj bi moral biti sušilnik sadja nepogrešljiv del vaše kuhinje. Ohranite okus sadja in hranilno
Preberi več 
		            Kako pripraviti gurmansko večerjo kot iz prestižne restavracije?
Zagotovo ste tudi vi že kdaj partnerju pripravili posebno, malce bolj prefinjeno večerjo, kajne? Uporabili ste najlepše krožnike in poseben pribor, ki je na mizi samo ob posebnih priložnostih, mizo
Preberi več 
		            Recepti za hitra in enostavna kosila
Z recepti za hitra kosila boste kljub pomanjkanju časa jedli zdravo in okusno. Ni potrebe po dostavi obrokov, ko ste v stiski s časom. Porabite živila, ki jih imate v
Preberi več 
		            Vakuumiranje je najbolj naraven način shranjevanja hrane
Marsikdo je presenečen nad trditvijo, da je vakuum najbolj naraven način shranjevanja živil. Ob besedi »naravno« imamo običajno v mislih postopek, s katerim čim manj posegamo v živilo – v
Preberi več 
		            Kako zmanjšati dnevno količino zavržene hrane? II. del
Korak k zmanjševanju bioloških odpadkov oz. zmanjšanju odpadne hrane se začne že med nakupom, zato vnaprej razmišljajte o porabi hrane. Če se vam zdi, da k zmanjšanju zavržene hrane lahko
Preberi več 
		            Kako zmanjšati dnevno količino zavržene hrane? I. del
V skladu s priporočili Evropske platforme Food Losses and Food Waste smo pripravili nekaj smernic, ki vam bodo v pomoč pri organizaciji kuhinje in shranjevanju živil. Za čim manj pokvarjene
Preberi več 
		            Kako do večjega izkoristka (eko) živil in manjšega ogljičnega odtisa?
S pravilnim shranjevanjem lahko podaljšate obstojnost lokalne, ekološko pridelane hrane in njeno prehransko vrednost. Preberite, kako. Kaj se klasificira kot eko ali bio? Eko oz. ekološko ter bio so sopomenke,
Preberi več 
		            Kako zmanjšati količino zavržene hrane v profesionalnih kuhinjah in povečati profit?
Vpeljite vakuum v svojo profesionalno kuhinjo za manj zavržene hrane in optimizacijo delovnega procesa. Zagotavljamo kakovostne materiale in uporabniku prijazne rešitve. Vakuumski aparat, vakuumske vrečke, posode in GN vakuumski pokrovi.
Preberi več 
		            Sušilnik sadja – ali se ga res splača imeti in kaj sušiti?
Ste že razmišljali o nakupu sušilnika za sadje, zelenjavo in zelišča, pa se vam je zdela to (pre)velika investicija? Ali se bo izplačala? Mogoče pa se vam zdi, da bo
Preberi več 
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     
						
        		     Vakuumski zamaški za vino, 3-delni set
Vakuumski zamaški za vino, 3-delni set						 
						 
						 
						 
             
             
             
             
             
             
             
                            